Det pratas ju mycket om kvalitetstid numera och då tänkte jag berätta för er om en av våra dagar i somras.
Kvalitetstid för mig betyder att umgås och ha skoj med familjen.
 
Det blev nästan en heldagsutfärd. Bilen lastades in med fiskespö och matsäck. I stan träffade vi det andra gänget som skulle köra med sin bil. Det var jag, mannen, sonen, dottern med fästman, en kompis, svågern och en av barnens kusiner. Sammanlagt 8 personer som styrde bilen mot Helsingborg.
Vi hade bokat in oss på en fyratimmars fisketur med båt ut på havet. Båten utgår från Råå hamn. Vi hann fram med andan i halsen efter en del felkörningar. Men det löste sig… Det finns värre problem!

Det gungade ganska friskt när vi åkte ut. Jag hade köpt åksjuketuggummi till dem som ville ha.
Det var bara jag, dottern och min svåger som ville testa dem. Men vad läskigt det blev i munnen efter en stund, först domnade tungan av och sedan kändes det som om det gick ut i läpparna (typ tandläkarbedövning).
Vi spottade nog ut våra tuggummin efter en stund alla tre. Ingen blev sjösjuk på hela eftermiddagen. Vi fick fisk nästan allihop, utom dottern och hennes fästman. Stackars er!!! Sorry!
(anm: Det blev två fisketurer denna sommar och gången därpå fick de fisk båda två).

Det var en tävling på båten bland alla fiskarna, om vem som fick största fisken och sonen ledde den ett bra tag med sin torsk på 6 kilo! Tyvärr slogs rekordet strax innan det var dags att åka tillbaks igen. Då var det en karl som hade lyckats få upp en torsk på 7,9 kg.
Otur för sonen som ju var så nära visten!!
 
Så på hemvägen hade vi bagaget fullt med torsk. Vi var trötta, smutsiga, väderbitna i ansiktet och så hungriga att det blev matpaus på Burger King.
Väl hemma var alla så trötta, så efter duschar och ombyten ville man bara gå och lägga sig.
Men det var då det började…. Det gungade när jag låg där i min säng. Jag blundade och det snurrade i huvudet, kändes som världens fylla. Jag gav upp och steg upp och pallade upp högt med kuddar i soffan och satt sedan där och tvingade mig titta på TV.
Några timmar senare somnade jag till slut och satt sedan och sov resten av natten. (anm. Jag kan tillägga att gången därpå som vi åkte ut med samma båt, så tog jag inget åksjuketuggummi  och sängen gungade inte heller den natten.)
 
Dagens dikt
 
Brevet från andra sidan
 
Min älskade familj
Jag ser hur ni kämpar
var och en på sitt sätt
 
Jag är med er
fast ni inte ser mig
så vet jag
att ni känner min närvaro
 
Du min lillebror,
vad du har blivit vuxen.
Åh lillasyster,
Jag är så glad för allt
som sker omkring dig.
Jag är för alltid er storebror.
 
Mamma och Pappa…
vad jag är glad
att ni tar tag
i era drömmar
och gör verklighet av dem.
 
Fortsätt prata om mig
Fortsätt prata till mig.
jag hör er
fast ni inte hör mina svar.
 
Aldrig ska jag sluta älska er!
 
Dikt © Gunilla Karlsson