Jag tycker om att beskriva mig som engagerad, och jag har haft turen att få arbeta i idéburna organisationer i flera år.

Sveriges Makalösa Föräldrar är en organisation för ensamstående föräldrar, och jag är också ensamförälder. Jag har två barn som är fyra och sex år gamla, och vi bor i en förort till Stockholm.

Den här veckan är särskilt spännande, både för bloggen, för att jag ska få en ny dator (idag hoppas jag, den gamla sitter ihop med tejp) och för vi på onsdag åker till Göteborg och bokmässan.
Nu i höst har nämligen Makalösa gett ut en bok som heter Makalösa Föräldrar, som Karin Salmson är redaktör för. Karin Salmson ligger också bakom de populära böckerna Uppdrag mamma och Uppdrag familj och det är väldigt spännande att ha arbetat med en bok tillsammans med Karin.
Boken är finansierad av Allmänna arvsfonden och syftet med den har varit att visa bredden på ensamstående föräldrar, och att kunna använda den i arbetet med opinionsbildning.
Vi vill förmedla att ensamstående föräldrar kan vara väldigt olika, men vissa utmaningar står vi inför gemensamt och där ser vi ett behov av strukturella förändringar i samhället.

Vilka förändringar det kan vara hoppas jag ge er en inblick i under den här veckan med mig. Häng med!