Eller se en bra film på bio och cykla hem i kyliga kvällen. Umgås med familjen, vännerna och spela roliga sällskapsspel eller kasta elektroniskt pilspel eller.  

Hittade en bit kött i frysen som jag ska göra en porterstek av på söndag då jag bjudit hit några vänner. Det är passande mat så här när hösten kommer smygande och det är jättelänge sen jag gjorde det. Det blir en enkel soppa före och sen en fruktpaj efter med rabarber, ananas och hallon.
Jag gillar inte att laga mat, så jag brukar fuska mig igenom med halv- och helfabrikat. Färdiga soppor med lite extra grädde och slänga i nåt tuggbart går alldeles utmärkt att bjuda på.
Att koka en porterstek är så enkelt att inte ens jag borde misslyckas med den och så är det då den där efterrätten. Jag vet inte hur jag ska fuska till den än. Men frukten ligger ännu så länge i frysen och jag tror jag bara gör en smuldeg som jag slänger över.

Annas bild
Frostiga, snöiga dagar är att vänta – inte nu men sen…

Nu är bloggveckan slut och jag får tacka er som läst mina tankar denna vecka. Det har varit roligt att vara gästbloggare i Kommunalarbetaren och jag hoppas att det finns några stycken som tyckt att det varit trevligt.
Det har i alla fall mejl och kommentarer i min vanliga blogg vittnat om. Du är också välkommen att gå dit och läsa i fortsättningen: http://blogg.omakastengods.se/

Hejsan från Kalmar och Anna som önskar alla en underbar höst!