Det var i och för sig inte svårt att göra den, men jag bar ner den i källaren och jag vet inte hur tung den är, men det var urjobbigt att bära den. Det värsta jag kunde ha gjort för ryggen. Nåja nu överdrev jag visst lite, men jag kände att det där inte var bra.

Annas bild
En gammal smörgåstårta, ja en ny just då, men tillagad och fotad för några år sen.

I helgen flyttar min dotter och hennes familj från ett hus till ett annat och från grannar de umgåtts med i åtta år. Det är dom som ska äta smörgåstårtan då de bjudit in dem i röran i morgon kväll innan flytten bär av.  

Nästa vecka ska jag åka tåg till min son och hans familj som bor i Skåne. Har tagit några semesterdagar och det ska bli jättekul att se dem, det blir ju inte så ofta även om vi kan se varann i webcam och prata via Skype eller telefon när vi vill.
Nu blir det fyraårskalas när farmor kommer ner, kalas med presenter och tårta.

Jag har alltså två vuxna barn, son 34 och dotter 32 och de har sambo respektive make och sammanlagt sex barn. Det innebär att jag har en svärdotter och en äkta svärson, fyra barnbarn och två bonusbarnbarn. 
Vi är elva personer när vi träffas, men det hade varit kul om det blev en till så vi var dussinet fullt. Inte troligt att det blir fler barnbarn – en partner till mig då?

Nu till vila.