Kan man döpa barn även till Kirurgen, Öron eller Ortopeden? Vad sägs om Kirurgen Karlsson och Ortopeden Olsson?
Eller rätt o slätt BB och EKG-lab? Små-land som vi kallade Neonatalavdelningen för här i Kalmar innan vi byggde ny klinik har jag jobbat på sen 1979.
Nya avdelningen heter Vaggan-Neo och ligger tillsammans med Vaggan-BB uppe på Familjeplanet, men jag kom aldrig så långt att jag kunde jobba där.  

Barnklinikens symbol av Bengt Johansson
Barnklinikens symbol gjord av Bengt Johansson.

Under nästan hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat med att vårda små, riktigt små, sjuka människor. Först på SÖS, Samaritens barnsjukhus och Huddinge när jag ännu bodde i Stockholm och sen 1979 här i Kalmar.
När ryggen sa stopp 2000 blev jag sjukskriven och utredd på längden och tvären i nästan två år, samtidigt som jag tränade och fick olika behandlingar kors och tvärs. Livet och framtiden kändes oviss och jag besökte min arbetsplats ofta för att inte tappa kontakten, vilket jag var jätterädd för och jag ville verkligen tillbaka.

Jag tog på mig lite olika uppgifter på avd. som jag kunde utföra en stund innan jag lunkade hem igen. Bl a fotade jag våra gamla slitna lokaler och gjorde ett bildspel att visa på vår femårsfest. Plötsligt fick jag chansen att arbetspröva på Barnmottagningen och så fick jag strax efter en tjänst där – på dagtid.

Jag som aldrig jobbat regelbundet skulle nu upp tidigt fem dagar i rad, varje vardag, vecka efter vecka. Det kändes nästan övermäktigt när jag aldrig jobbat mer än tre-fyra dagar i sträck, men jag har ändrat lite så att jag är ledig alla onsdagar. Jag behöver en vilodag!
Jag har ett administrativt jobb med mina vanliga egna kläder på mig. Har lämnat omklädningsrummet i källaren och slängt de sista personalkläderna i tvätten. Det kändes lite motigt, så definitivt, men allting går. Min mamma sa alltid ”Allting går och går det inte så går det ändå”.
Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det, men att se positivt på det som tycks omöjligt är ju ingen nackdel.

Hejsan hej för nu!