Vad är septemberalliansen?
– Ett löst nätverk av personer och organisationer som tycker att tystnaden har varat för länge, som tycker att smekmånaden är över för den sittande regeringen som har tagit valsegern som mandat för att riva upp hela den svenska modellen.

Bilbo GöranssonVar ska ni demonstrera?
– Vi väntar oss tusentals demonstranter på minst sex platser i landet. Göteborg, Piteå, Luleå, Umeå, Västervik och Stockholm. Parollerna blir tydliga; ”Ett år räcker”, ”Mot högerpolitiken – för solidaritet och rättvisa”.

Ni har stött på LO för att de ska stå bakom en central protest. Hur har det gått?
– LO är inte beredda att göra någonting och det är tråkigt. De anger en rad anledningar till att inte vara med, bland annat att det skulle ge en inflation i protester. Men jag tror att de är rädda för att det mullrar nerifrån, det är en medlemsaktivitet de inte är vana vid. Men det är otroligt att facken inte har reagerat hårdare, om de inte reagerar nu när ska de då reagera?

Vilken är den allvarligaste förändringen som regeringen genomfört?
– De hårdaste systemskiftena som håller på att ske handlar om a-kassan och sjukförsäkringen. Man svälter ut medlemmarna ur facken.

Har regeringen gjort något som är bra?
– Nej.