Kommunal har medlemmar som arbetar med trafik- och parkeringsövervakning, både i kommunal regi och i privata företag som sköter övervakningen på kommunal mark.

Men förbundet har idag inget avtal för de privatanställda, och det innebär att Kommunals medlemmar inte kan påverka sina arbetsvillkor, inte utse skyddsombud, inte har facklig tid för förhandlingar osv.
Almega Tjänsteförbunden hänvisar till att det finns ett avtal med Transportarbetareförbundet och tycker att det räcker.
– Det är viktigt att Kommunal får ett avtal med Almega som säkerställer anställningsvillkoren för medlemmarna när kommuner lägger ut trafik- och parkeringsövervakningen på olika företag. Det handlar om semester, semesterersättning, arbetstider och annat som annars kan försämras när de följer med till ett företag, säger Bo Sandholm, ombudsman på Kommunal.

Blockaden gäller de två företagen Flexlife Security AB i Göteborg och trygghetsgruppen Bevakning AB i Stockholm. Diskussioner förs nu mellan Kommunal och arbetsgivarna hos medlare.