Vilka lökar ska man välja?
Några av de vanligaste löksorterna är tulpan, påsklilja, hyacint, kungsängslilja och krokus. Ett bra tips är att blanda lökar som blommar tidigt, till exempel Snödroppar och krokus, med andra som blommar sent, som pärlhyacint och tulpan. Blanda gärna olika färger för att få variation.
Hur djupt ska löken planteras?
Djupet i jorden ska vara tre gånger lökens storlek. Viktigt att tänka på är att jorden ska vara torv-rik. Löken trivs bäst i normal jord, det vill säga jord med bra mylla och gärna lite sandig. Är jorden lerig är det risk för att rötterna inte får tillräckligt med syre.
Hur ska löken planteras?
Plantera löken i klungor. Det ser mycket bättre ut med flera blommor tillsammans än med enstaka. Avståndet mellan lökarna bör vara cirka 10 centimeter för att få bra volym på blommorna.
När ska man plantera löken?
Bästa tiden är september till början av oktober.

Tänk på att...

- Planterar du lökarna i kruka på balkong är lökarna extra känsliga för frost. Se därför
till att skydda krukan med till exempel frigolit. I trädgården går det bra att täcka med löv.
  -Ta bort löven på våren.
-  Vill du vara säker på att ­löken överlever vintern så plantera  den mest tåliga darwintulpanen. Påskliljan är en annan mycket härdad höstlök.
  -Framåt våren kan det vara bra att skydda lökarna från vilda djur med ett nät. Visste du att rådjur inte äter påskliljor?