Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann tycker att regeringen har visat handlingskraft för att nå målet att bryta utanförskapet och få fler i arbete.

Partisekreterare
Allierade partisekreterare på rad på fullsatt seminarium.

Men han håller med om att det kan ses som ett problem för partiets framtoning som det nya arbetarpartiet.
– Förhoppningsvis kan vi ändra bilden av oss som ett parti för de välbärgade när vi nu ska satsa på att förbättra hälso– och sjukvården. Fredrik Reinfeldt har ju också rest runt i landet och träffat kommunalarbetare inom vården, säger han.
En del i regeringens strategi blir nu att utmana socialdemokraterna när det gäller rättvisefrågor.

Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag säger att han inte blir upprörd för att människor blir rika men för att någon saknar sin frihet.
Per Schlingmann håller med och förklarar att rättviseutmaningen är en del i en tydlig strategi för att vinna valet 2010. Han är också nöjd med att Alliansen har lyckats med att pressa Mona Sahlin att svara på med vem socialdemokraterna vill regera och samarbeta med efter nästa val.
– Vi vill att valet ska stå mellan två tydliga regeringsalternativ, säger han,
Det viktigaste är enligt honom att Alliansen hinner genomföra så mycket av sin politik åren 2006–2008. År 2009, är Sverige ordförande i EU vilket kommer att prägla politiken det året.
– Därför är tiden fram till dess viktig för oss när det gäller andra frågor inom politiken. Vi vill hinna visa handlingskraft, förklarar han.

| Foto: Tobias Holmqvist |