Torsdag 5 juli: ”Brud söker man” av Tanaz Eshaghian.
Tanaz mamma har nästan panik när Tanaz vid 25-års ålder fortfarande inte har hittat någon man. Hon är född i Iran men uppvuxen i USA.
Under fyra års tid möter Tanaz gamla och nya pojkvänner. Med kamerans hjälp försöker hon förstå vad hon söker. Hon slits mellan det iranska idealet med ett livslångt förhållande och det mer västerländska med krav på självförverkligande och att finna den rätte.

Torsdag 12 juli: ”Frihetens fiender” av Eva Mulvad.
Malalai Joya är en kontroversiell frihetskämpe i Afghanistan. Hon kämpar för en plats i parlamentet vid landets första demokratiska val på över 30 år. Det är det första valet där kvinnor är valbara och har rösträtt.
Malalai Joya hotas av krigsherrar och har utsatts för mordförsök.  Hon genomför sin kampanj i en fattig provins, och kontoret fungerar som socialtjänst, advokatkontor och sjukhus. Det är där hon förhandlar med klanledare och opiumkungar.

Torsdag 19 juli: ”Livet till trots” av Hosup Lee.
76-åriga Young-Ja Wike gifte sig med en amerikansk soldat för att komma bort från alla svåra minnen och fattigdomen i efterkrigstidens Korea. Mer än 10 000 koreanska kvinnor gifte sig med amerikanska soldater efter kriget. I över 40 år har Young-Ja Wike bott i New Jersey och odlat chilipeppar. Amerikanerna ser ner på henne. Hon är isolerad i ett land där hon helst inte vill befinna sig.

Torsdag 26 juli: ”Bröllopsbesvär” av Simon Chambers.
En dokumentär där Simon Chambers inte bara filmar utan får en aktiv del eftersom hans åsikter i familjekonflikterna ständigt efterfrågas. Familjen Begum bor i London och kommer ursprungligen från Bangladesh. Deras två döttrar ska giftas bort.
Shahanara Begum är rebellsystern som först går med på ett arrangerat äktenskap men sedan rymmer. Systern Hushnara följer till att börja med föräldrarnas råd.