På en stor och central vägg sitter det en jättetavla som Sverige har skänkt för att sitta i de vikta korridorerna i Bryssel. På den står det stort, klart och tydligt: Här slutar allmän väg.
Vad sjutton menar Sverige när man skickar ner den hit? Vad menas med tavlan? Vaddå allmän väg – slutar den här?

Allmän väg

Allmän väg är en väg där allmänheten får gå. Där alla går. Om den vägen slutar – betyder det då att allmänheten inte längre får gå vägen? Alltså, allmänheten får inte gå vidare nu när ”allt” bestäms på EU-nivå?

Eller är det så att den svenska allmänna vägen slutar just här? Där den vägen tar slut, börjar vägen för oss alla? Vi ska alla vara med och bestämma att få gå vidare. Gå vidare på vår väg. Medlemsländernas väg. EU:s väg.

Olika syn på olika saker. Olika perspektiv. Olika åsikter. Hur tolkar du konsten?