– När vår personal kom dit höll man på att bereda köttfärs, vilket inte är tillåtet i det här köket, säger Sophie Lewenhaupt, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Lidingö.
Skälet är att köket inte är utrustat så att man kan separera råvaror, som rått kött, fisk och kalla grönsaker till sallad.

Ägaren, Carina Sengkey, har förklarat att förskolan ska profilera sig i kostfrågor.
– Det är tråkigt att vi blev polisanmälda, vi hade missuppfattat vad vi fick och inte fick göra, säger Carina Sengkey. Föräldrarna är arga på den förälder som kontaktat Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Men från och med nu hämtar vi mat från en cateringfirma.

Förskolan Strålarna sattes i blockad av Kommunal i vintras, eftersom ägaren Carina Sengkey vägrade teckna kollektivavtal. Det blev ett avtal, men den som hade uttalat sig i media om konflikten, Jimmy Karlsson, blev uppsagd en kort tid efteråt. Många såg det som ett straff.
Förhandlingar med Kommunal ledde till att Jimmy fick tillbaka sitt jobb, men bara på halvtid. Jobbet som kock som han skötte på halvtid skulle gå till en utbildad kock, eftersom förskolan skulle profilera sig i kostfrågor.
Hur kan förskolan profilera sig i kostfrågor med ett kök som inte är godkänt för att laga mat?
– Vi har planerat att bygga om köket, och har haft kontakter med Miljö- och hälsoskyddsnämnden om det. Vi hoppas komma igång så fort som möjligt, säger Carina Sengkey.