Alla är vi olika och därmed våra förutsättningar. Men ibland behöver vi utmana oss själva lite mer än vanligt för att göra framsteg. För att du ska behålla motivationen är ett bra tips att motion ska vara roligt. Ibland måste du dock acceptera att det kanske inte alltid är lika roligt/spännande varje gång. När du tränar frisätts endorfiner, kroppens egen lyckomedicin, helt gratis!

Träningsvärk är ett bra tecken på att du verkligen ansträngt musklerna och att de blir starkare. Träning förbättrar konditionen, så att din kropp klarar vardagens påfrestningar mycket lättare. Låt hjärnan få sin träning, känn och tänk när du utför rörelser och övningar samt för kraften dit den ska. Då blir det resultat!  

En timmes morgonpromenad fyra dagar i veckan med styrkepass. Växla gärna i terräng och välj ibland backar, trappor med mera.
Ett intervallpass. Jogga fyra minuter och gå två minuter. Upprepa fyra-sex gånger.
Tänk på att vila kroppen helt dagen efter, så att du får återhämta dig.
Ett boxpass/spinning eller annat tuffare pass. Hör efter med närmaste anläggning om du kan få prova på en gång innan du bestämmer dig.

Använd dig av vecka 2. Om du vill, kan du prova att lägga till mjölkprodukter. Reflektera då över om magen mår bra. Blir du ”bubblig” eller känner av något annat undviker du mjölkprodukterna så gott det går.

Att reflektera över:
– Vilken teknik har jag när jag tränar? Var befinner jag mig just nu med mina tankar om motion? Vilka verktyg behöver jag för att finna glädje i rörelse?