Alla är vi olika och därmed våra förutsättningar. Men ibland behöver vi utmana oss själva lite mer än vanligt för att göra framsteg. För att du ska behålla motivationen är ett bra tips att motion ska vara roligt. Ibland måste du dock acceptera att det kanske inte alltid är lika roligt/spännande varje gång.
När du tränar frisätts endorfiner, kroppens egen lyckomedicin, helt gratis!

Träningsvärk är ett bra tecken på att du verkligen ansträngt musklerna och att de blir starkare. Träning förbättrar konditionen, så att din kropp klarar vardagens påfrestningar mycket lättare. Låt hjärnan få sin träning, känn och tänk när du utför rörelser och övningar samt för kraften dit den ska. Då blir det resultat!  

En timmes morgonpromenad fyra dagar i veckan med styrkepass. Växla gärna i terräng och välj ibland backar, trappor med mera.
Ett intervallpass: Jogga i fyra minuter, gå i två minuter. Upprepa fyra-sex gånger.
Ett boxpass/spinning eller annat tuffare pass.
Tänk på att vila kroppen helt dagen efter, så du återhämtar dig

Att reflektera över:
Vilken teknik har jag när jag tränar?
Var befinner jag mig just nu med mina tankar om motion? Vilka verktyg behöver jag för att finna glädje i rörelse?