I eftermiddag flyger jag upp till Luleå för att delta i ett möte som den nystartade Publicistklubben arrangerar. Vi ska prata bloggar.
Och jag flyger hem igen efter mötet. Jag hörde att det snöade i Luleå i morse. Maj är ingen toppenmånad i Norrbotten tycker jag som ändå har bott i länet i 13 år.

Jag blev faktiskt glad över Fredrik Reinfeldt igår. Enligt TT lär han ha sagt sig vara tveksam både till att lägga ner landstingen och införa storlän. Då jublar jag. Storlän är bland de värsta jag vet.  
Mats Svegfors dröm om sju län i Sverige hoppas jag aldrig blir  
verklighet.
Det är ett direkt hot mot demokratin och argumenten för   
allt blir bättre bara det är stort  finns det egentligen inga belägg för. Stora administrativa enheter där människor ska anpassa sig till byråkratins spelregler – den förstatligade människan – måste vi tvärtom komma bort ifrån.

Mats Svegfors verkliga bottenargument är att bara vi får stora sjukvårdsregioner kommer vi också att kunna bota fler sjukdomar.
Pyttsan!
I en tid när sjukvårdens kostnader är ett stort svart hål.
Även om vi skulle lägga hela BNP på sjukvården – alltså allt vi satsar i statliga pengar – så skulle utgifterna ändå var ett stort svart hål.
Kasta Ansvarskommitténs slutsatser i papperskorgen!

Jag hörde Mona Sahlin på P 1 morgon idag. Jag tror jag förstod hennes strategi. Hon väntar nu på ett rådslag som pågår inom partiet, som  ska ta fram den nya socialdemokratiska politiken.
Hon leder trupperna genom att idka lite självkritik.
Vi får se hur det går.