Motion
En timmes morgonpromenad varje dag
Tre gånger styrka med bollen, se tidigare program
Ett övrigt motionspass

Matsedel
Gå tillbaka till vecka 1 och ät efter den matsedeln.

Fibrer på gott och ont
Kostfibrer ger ingen energi, men betyder ändå mycket för hur du mår. De är osmältbara växtdelar, som finns i spannmålsprodukter, grönsaker, frukt, bär och vissa fröer. De delas in i två grupper, lösliga och olösliga: de kan lösas upp i vatten eller inte. Lösliga fibrer som bland annat finns i havre, korn, frukt och fröer påverkar kroppens blodkolesterol, blodsocker och insulinnivå positivt. Olösliga fibrer håller magen i trim och minskar risken för förstoppning. De förekommer främst i de fyra sädeskornens ytskikt, det vill säga kliet.
Men även om fibrer är nyttigt kan ett för stort intag av vattenolösliga fibrer orsaka problem för magen. Lagom är bäst! Äter du en allsidig kost med kolhydrater, frukt och grönsaker får du oftast i sig de fibrer du behöver.

Att reflektera över:
Går jag på toaletten varje dag?
Har min avföring en vågig, fast form och ”flyter” den i toaletten? (Vilket den bör göra).