Ett vårtal ska ju inte vara politiskt. Men nog skulle jag helst vilja göra ett vårskri mot utförsäljningen av våra statliga företag. Jag har bestämt mig. Rör regeringen Vattenfall är jag beredd på uppror och revolution.

Annars tycker jag politiken just nu är lite loj. Trots att regeringen genomför det ena mer uppseendeväckande förslaget efter det andra finns just ingen opposition. Jag undrar var Mona Sahlin tog vägen?  
Hon har säkert mycket att göra, men jag väntar ivrigt på en socialdemokratisk politik som utmanar alliansen.
Socialdemokraternas mycket höga opinionssiffror i senaste Temoundersökningen ska vi tacka regeringen för. Äntligen börjar jag förstå vad det nya arbetarpartiet är. Kan det vara att genomföra så mycket dumheter att väljarna flyr till vänster?

Jag måste erkänna att jag är orolig för arbetarrörelsen. Medlemmarna försvinner i rask takt, snart är det bara förtroendevalda kvar. För mycket av politiken har inriktats på att upprätthålla en maktposition. Ibland har jag känslan att vi glömt vilka vi representerar. Folket eller makten.

Men Mona Sahlin ska ha en chans. Hon formaterar visst sina arbetsgrupper nu. De som ska ta fram en ny socialdemokratisk politik.  Hoppas bara att det inte tar för lång tid.