Det var mycket glädjande och jag tror precis som Mona Sahlin att skälet till att människorna i Landskrona röstade på dem var deras misstro mot makten och tröttheten på pampfasoner.
Att leva i ett mångkulturellt samhälle är inte komplikationsfritt. Men vi som ändå tror på att det finns stora värden i ett sådant samhälle får inte förneka dessa komplikationer. Risken är stor att vi lämnar rätten att beskriva problemen till andra krafter.
Sedan måste jag säga att Mona Sahlin är en av få politiker som har stor trovärdighet när det gäller kampen mot rasism.

Det var härligt att se när hon på sin första kongress som partiordförande angrep Sverigedemokraterna för att de påstår att Zlatan inte är en svensk företeelse. Mona Sahlin sade i sitt tal att Zlatan är svensk och att det är Sverigedemokraterna som ska förbli en osvensk företeelse.
Som förälder med ursprung i ett annat land är man alltid orolig för hur det ska gå för ens barn som har ett annat namn men med sådana rakryggade politiker som Mona Sahlin blir oron genast mycket mindre.

I dagens DN läste jag också en krönika av Göran Rosenberg som handlar om muslimska världen. Det han skriver är mycket tänkvärt.

Dottern åker med sin mamma på en tjänsteresa över helgen och då kan sonen och jag i lugn och ro simma, träna karate och diskutera världsläget.
Med detta tackar jag för mig.