SVAR: Du måste tänka långsiktigt, så ge inte upp! Nu har du hamnat på en liten platå: kroppen har anpassat sig efter träning och näring. När man ökar träningsdosen lite grann är det lätt att gå upp något kilo. Man får också mer muskelmassa och kan även därför gå upp något kilo.
Variera dig och prova att gå med stavar eller någon annan motionsform. Att simma är bra, men styrketräning kan öka förbränningen ytterligare. Försök träna ”hårdare” två pass i veckan, med exempelvis styrketräning, joggingintervaller och så vidare.  Fortsätt också med de dagliga promenaderna, gärna med stavar ett par gånger i veckan.
Du äter nog för mycket kolhydrater och fibrer för att din mage ska må bra. Bönor och linser ger dig de fibrer du behöver. Som vegetarian får du kanske också i dig för lite proteiner. Du bör alltså inte äta mer än en knytnäve av kolhydraterna och i stället ta mer av den proteinrika maten, som fågel, fisk och ägg. Ta ett tillskott av Omega 3 om du inte äter fisk. Annars finns proteiner i tofu, soya, bönor och linser (som ju också innehåller mycket kolhydrater). Mjölkprodukter är proteinrika, men innehåller mättade fetter. Välj bra fetter som i nötter, frön, oliver och avokado.
Ät regelbundet och inte för stora portioner: frukost, lunch och middag med två mellanmål i form av frukter och lägg till nötter på eftermiddagen. Lycka till!