Efter frukosten var vi och handlade för att hinna laga lunch. På vägen hem mötte vi vår bangladeshiske vän som såg mycket trött ut. Han brukar jobba kvällstid och därför sover han på förmiddagarna men idag var han tvungen att gå upp kl 06.30 för att följa sin fru till tvättstugan.

Under de 25 år de har varit gifta och bott i Tensta har de alltid gått tillsammans till tvättstugan. Det är en stor tvättstuga som fungerar som sällskapsrum där grannarna träffas.
Men numera är det nästan inga män som går till tvättstugan och därför blir andra kvinnor irriterade när min vän följer sin fru.

För att inte reta upp dem måste de ta första morgonpasset för då är det inga andra som är där. Han avundas sin landsman i Rinkeby som har fått order av sin fru att inte följa med till tvättstugan längre. Sverige har fått pris för att vara världens mest jämställda land och vi diskuterar varför utvecklingen har gått i motsatt riktning i de invandrartäta områdena.

Vi konstaterar båda två att det inte är lätt att leva ett jämställt liv när man blir så ifrågasatt av hela omgivningen.
Min vän blir nostalgisk och säger att Sverige var så mycket bättre förr. Här bodde många svenska familjer och då gick kvinnor och män alltid tillsammans till tvättstugan.

Nej, nu måste jag sluta skriva för ungarna bråkar igen.