Det var kurs på gång i Gamla Stan i Stockholm för dem som vill starta eget inom hemservice, det vill säga städa i hemmen, hämta barn, stryka kläder och annat. KFO, arbetsgivarnas organisation, anordnade kursen. Den samlade över 30 personer. Där fanns en och annan förskollärare och en spärrvakt hos SL, dock ingen av Kommunals medlemmar. Utanför på gatan ropade demonstranterna:
Inga pigor åt överklassen, låt dem själva städa dassen.

Monica Lindstedt talade om konsten att starta eget. Hon är grundare till företaget Hemfrid, har 400 anställda, men räknar med att om två år ha 1000.
Maud Olofsson förklarade att det inte längre är lika enkelt för dem på vänsterkanten att kalla detta för pigjobb.
– Vi har fått ett maktskifte men vi är också på väg att få ett värderingsskifte, sade hon, glad över att inte 8:e mars handlade om problem som lönediskriminering utan om framstående kvinnliga företagare.
Hon ansåg att så länge som man talar pigdebatt ser man ner på den här sektorn, det är ett professionellt jobb att städa i hem. Det rådde det enighet om i lokalen, om att städning är en konst och ett yrke som kommer att få allt högre status.

Maud Olofsson tyckte att det var skrutt att Sverige ligger på 23:e plats i Europa när det gäller kvinnors företagande.
En mängd åtgärder sätts nu in för att det ska bli lättare att starta eget, till exempel:
100 miljoner kronor i budgeten för att jobba med kvinnors företagande. Ett mikrolån höjs från 50 000 till 100 000 kronor.
Maud Olofsson är positiv till riskkapital i branschen och vill även stimulera starta eget sparande ­ precis som pensionssparande.
– Det blir också lättare anställa med nystartsjobb, sade hon.
Utanför ropade demonstranterna att de inte vill att arbetsförmedlingen tvingar människor att ta den här typen av jobb.

På frågan om Maud Olofsson själv köper hushållsnära tjänster svarade hon att hon hade köpt fönsterputsning på sin stora Västerbottensgård.
– Det gick urfort till ett vettigt pris. Aldrig mer att jag vill putsa fönster själv igen , sade hon.