Kanske är det osäkerhet som spökar: Är fisken färsk? Vad ska jag  göra med den? Rensa? Ett djupfryst fiskblock är inte lika lockande att lägga i korgen som en glänsande fisk.
Men det är inte krångligt att laga fisk utan faktiskt väldigt enkelt. Slappna av och ta det lugnt.
Det du ska vara noga med är tiden (ställ klockan) och att inte dra på för hög värme.
Låt fiskfilé sjuda försiktigt. Inte koka. Det ska knappt bubbla alls. Samma regel gäller fisk som kött: inte direkt från kyl till stekpanna utan den ska ligga en liten stund i rumstemperatur innan.

Färsk fisk: Hur vet man att fisken är färsk? Den ska dofta friskt, ha klara ögon och ett glänsande kött. Om du är osäker på vad fisken luktar skölj den i kallt vatten. Tycker du att fisken luktar illa ska du inte
äta den. Färsk fisk luktar inte mycket, den doftar. Lita på din näsa och ögon!
Se till att fisken kommer snabbt i kyl!
Avgörande för hållbarheten är hur den behandlats på vägen, så lita  inte helt på sistaförbrukningsdag.
En riktlinje hemma i din kyl är 2 dagar. Om du lägger fisken på is (skydd mellan fisk och is) kan den hålla någon dag till. Idealisk förvaringstemperatur är 2°.