För det är sannerligen inte så där rasande lätt att hinna med att motionera och hålla sig i form samtidigt som man ska jobba, ta hand om familjen och förhoppningsvis ha lite kul också.
För i ärlighetens namn så är det kanske inte alltid just den där joggingturen som man känner sig sugen på så där vid halv åttatiden på kvällen när plikterna börjar ta slut.
Fast man kanske borde. Att motionera kan vara ruggigt tråkigt.

Jag har just kommit ut från studion å bandningen av nästa veckas Kropp & Själ, där vi pratar just om vardagsmotion, och det visar sig att det faktiskt går att träna ganska mycket utan att det märks. Några extra steg här och där i vardagen gör sitt till och bara att slopa hissen kan göra rättså stor skillnad för hjärtat, och lårmusklerna.

Men de bästa nyheterna för er som inte gillar träningsoveraller kommer från psykologprofessorn Ellen Langer från Harvard, som forskat på hotellstäderskor.
Deras arbete med bäddning, dammsugning och badrumstvätt motsvarar flera tunga pass på gym varje dag och bara genom att de fick veta hur många kalorier de gjorde av med och hur deras muskler fick jobba, så hade det effekt på deras kroppar.
De gick ner i vikt och fick lägre blodtryck och puls.

Det finns nog en och annan Kommunalare som skulle kunna bli friskare bara av att bli medveten om hur mycket träning som faktiskt ingår i jobbet. Så lyssna på Ellen Langer i nästa veckas program så kan ni skippa det dåliga samvetet.