Mer om statsministerkandidater imorron. Idag har vi jobbat från 08:00 till 18:30 förutom det jobb jag gjorde imorse på bloggen. Klarar nog inte 11 timmarsregelns vilan. Vem skall bötfällas?
Kommer från en utsökt middag, med allehanda läckerheter, men ikväll liksom igår fick efterrätten vara.

Idag har vi försökt att komma fram till hur en ledare i Kommunal skall vara och hur han upp fattas av omgivningen dvs. medlemmarna mfl. Vi kom även överrens att det fina ordet nomenklatura ej skulle förknippas med ledarskapet. Och vad betyder ordet då? ”Efter högt sovjetisk föredöme en politisk överklass som lever ett eget liv, skilda från människorna i egna bostadsområden, med egna bilar och gräddfiler i gatans mitt” ur boken vad betyder alla orden!

Mina fritidsintressen vad är dom, har jag fått en förfrågan om. Förutom det som tidigare beskrivits så kommer allt det som har med idrott och sport att göra. Jag har själv varit aktiv i skidor, friidrott (under 2 min på 800m, som junior, halvmaran på 1 tim 24 min = ca. 4 min/km som lite äldre) men fotbollen har för mig varit etta, dels som fruktad libero, där ingen i närheten gick med säkra ben. Som tränare i flera klubbar för herrar samt några år som tränare i ett damlag i allsvenskan.
1984 när jag tränade det nämnda laget gjorde vi efter säsongen här hemma till dåvarande Sovjetunionen och spelade en uppvisningsmatch i Sotji vid Svarta Havet för i runda slängar 25000 åskådare. Laget jag tränade var Vittangi SK och motståndarna kom från Sundsvallstrakten Alnö. Vitsen med detta var att det var den första dam-match som spelats i Sovjet. Iden och genomförandet stod jag för! Jag har också varit på fotboll i England ett par ggr. bl.a. i Manchester. I Italien på san Siro och Milan liksom i Rom när Svennis var tränare där.

Att bygga, med egenhändigt gjort virke är också en stor passion.
Tidigare reste vi mycket min fru och jag med några goda vänner, bl.a.har vi varit i Västindien ett par svängar liksom i Asien, Bali osv. Numera nöjer vi oss med att vara i våran husvagn på västkusten hos dottern med familj. Sommarens höjdpunkt är alltid Taubespelen uti Bohuslän, med många fina artister, den missar vi aldrig. Jag är med i Taubesällskapet Västanvind. Uppträder själv ibland, det kommer nog deltagarna på förbundsmötet med fasa ihåg. Att vara försångare till Jill Jonsson är väl inte så illa pinkat!

Kamrat Fidel Castro är svårt sjuk. USA-imperialismen väntar tiden, för att återigen komma tillbaks o suga ut landets tillgångar. Deras blockad mot Cuba är unikt i världshistorien. Det finns folk som är kritiska till dagens regim, men samma människor är också beredda att ta till vapen för att försvara det rådande systemet.
Varför det? Helt enkelt därför att alternativet som USA står för är etter värre! Det är inte bara social välfärd utan även om medborgerliga rättigheter. Allt det som Fidel Castro med stöd av Che Guevara byggt upp, säger Lo-tidnigen nr.5
                                            
Rolf Hagebjörk
Kommunal Norrbotten
Ordförande sektion 22
Kiruna