Farhågan fanns om att Lena kanske hade försovit sig och då dra ut på restiden, försvann när jag såg henne stå och vänta bland höga snövallar. Snömängden på villataken var enorma, så man undrar hur takkonstruktionerna stoppar.
Nåväl, jag hade redan kört 12 mil i vykortsvacker natur med rimfrost på träden och f.ö. också i all annan vegetation. Inte så farligt kallt med våra mått mätt, endast -25 grader.

Väl framme kan vi konstatera att det är en ledarskapsutbildning i Komancos regi vi skall genomföra. Ok, det går an, men nog tror jag att jag vid det här laget borde kunna det med ledarskap efter otaliga fackliga utbildningar, men också över 40 år som idrottsledare. Stolt kan jag uppvisa Stora ledarmärket som bl.a. berättigar till fri entré på landets idrottsevengemang. Dess värre så var jag tvungen att gå från lunchbordet utan mat. Anledningen var att i Smögenröra så fanns det inslag av SVAMP.

Det är tyvärr så att jag inte tål svamp i någon form, för då blir jag tokig (tokigare brukar någon som vill vara kvick säga) och det här mina vänner speciellt i kvinnligt sällskap. Ibland brukar någon uppmana mig att prova, men så roligt blir det aldrig, vill jag lova. Igår kunde jag som avdelningsansvarig inom sponsorverksamheten förmedla budskapet till fyra idrottsförengar/klubbar om att de fått sponsringssamarbetsavtal på 7000 kr/organisation, där de i gengäld exploaterar Kommunal Norrbottens logga. Lita på att glädjen stod högt i tak hos deras företrädare när nyheten lämnats ut. Vi har också att utse kulturstipendiater tll årsmötet. Då är det tre st. av Kommunals medlemmar som föräras det priset. Det kan vara någon som sjunger o spelar och eller sysslar med hantverk i en eller annan form.

Förhandlingar mot Kiruna kommun gav goda resultat för våra medlemmar. Hann också under efterm. vara in till en renköttsaffär för att där tillskansa mig ett antal renstekar, som jag sedan förädlar till något som heter ”suovvas” och det är kött som kallrökes i en kåta. För att sedan kunna inmundiga denna rätt så fräser man upp det i en stekpanna och serveras sedan med diverse tillbehör. För att röka köttet så, så är traditionen då att med några kompisar åka skoter till min stuga som ligger i min födelse och uppväxt by, som heter Nedre-Soppero efter E45 mot Karesuando. Efter skoterleden dit är det 8 mil och det tar ca. 3 timmar att köra sträckan dit med bil är 12 mil.

Expressens löpsedlar basunerar ut att ”idolvinnaren på TV” som förresten kommer från Tornedalen har slagit sönder ett hotellrum någonstans i landet. Det fenomenet är nog ganska vanligt förekommande bland artistfolket. Ett mycket märkligt beteende kan tyckas. Undras vad som är orsaken till denna energiförspillan? Jag har som tidigare nämnts inom det fackliga och med idrottslag både som aktiv och ledare färdats landet runt under 40 år och aldrig varit med om dylika intermezzon!

Igår kväll kom frugan hem från lasarettet, benet var gipsat upp till knäleden och då var det bara för mig att omsätta de nyvordna samaritlärdomarna till praktiskt handling. Det blev ripskav till middag, lagat med aktning och hjortronsylt som efterrätt, plockat med stort besvär! En bukett röda rosor stod på bordet, för att välkomna konvalecenten.

Rolf Hagebjörk
Kommunal Norrbotten
Ordförande sektion 22
Kiruna