Här är några exempel:

Dyrare fackföreningsavgift och a-kasseavgift. A-kasseavgiften höjs och reduceringen på fackföreningsavgiften slopas. Det svider redan i plånboken för många. Regeringen funderar också på att göra medlemskapet i a-kassan obligatoriskt. Det är ett effektivt sätt att se till att fler går ur facket. Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog har rätt när hon säger att ”Moderaterna vill inte kross kollektivavtalet, utan krama ihjäl det”.

Höjd trafikförsäkring. På sikt kommer trafikförsäkringen att höjas, och det slår mot dem som bor på landsbygden, och går skiftgång. De måste åka bil till jobbet. Det finns inga bussar som går halv fem på morgonen.
Samtidigt höjs skatten på drivmedel, och vi får dra av mindre på deklarationen.  
 
Det går inte att sticka under stol med att den borgerliga regeringen är bra på att driva igenom sin politik. Den visar tydligt att den vill att det ska vara skillnad på folk och folk. Ett exempel på det är jobbavdraget, som gör att pensionärerna får betala mer i skatt än de som jobbar. Vad är det för rättvisa? Det gör att de pensionärer som har pengar klarar sig betydligt bättre än sådana som min mormor och morfar. Morfar var elektriker, och han och mormor drev också ett fritidsjordbruk. Tillsammans uppfostrade de fyra barn, och mormor som var hemmafru drog det tyngsta lasset. Sådana vill Reinfeldt och hans regering tydligen straffa.
Varför?

Och listan på
regeringens orättvisa beslut kan göras lång: Lägre sjukersättning, arbetsmarknadspraktiken för ungdomar försvinner, och så vidare.
 I regeringens värld finns det fint folk – och så finns det vi som inte är det.
//Sofie