SVAR: Välj förslagsvis buxbom, rhododendron, barrväxter, taxus eller enar. Buxbommen och taxusen går att formbeskära hårt och barrväxter finns i många former som fågelbogran, sockertoppsgran
med mera. Vill ni ha rhododendron, välj lämpligen Rhododendron imperditum eller någon ur Yakushimanumgruppen som inte blir så höga.
Ingen av de vintergröna växer fort. Kan de inte tuktas, byt ut dem mot nya. I buskväg kan ni prova azalea, deutsia, koralkornell, trollhassel och en magnolia som solitärplanta. Dessa tål beskärning. Behåll alla perenner och lökväxter och komplettera med påsk- och pingstliljor, scilla, crocus, vintergäck och nunneört. Dessa trivs bra som undervegetation till buskarna.
Lämpliga perenner är astilbe, daggkåpa, höstanemon, sockblomma,
silverarv och phlox som hänger ut över kanten. Jobba med färre sorter, men med desto mer av varje, så blir det inte för rörigt. Magnolia och trollhassel fungerar utmärkt som solitärer, övriga buskar bör sättas lite mer i grupp. Det kan även vara spännande att placera in några större stenblock på lämplig plats.