Kommunalarbetaren 

Nytt nummer från Kommunalarbetaren

Nr 2 /2007

 Kommunalarbetaren nr 2/2007

 ”Ett tufft jobb väntar Mona”
– Naturligtvis ställs det krav på arbetarrörelsens företrädare. Men ska man inte kunna ha sjukt höga krav på arbetarrörelsen?
Det säger Laila Naraghi i SSU:s förbundsstyrelse som svarar på 7 frågor i Kommunalarbetaren nr 2/2007.

PÅ JOBBET
Uskor med järnkoll på kassan

Färre färdigbredda mackor som kastas. Mindre spring för att leta efter nycklar. Det är resultatet av att personalen inom äldreomsorgen i Ockelbo pluggat ekonomi, skriver Kommunalarbetaren nr 2/2007.

REPORTAGE
Emelie uska och elitsoldat

Den 22-åriga undersköterskan Emelie från Ystad är en av tolv sjukvårdare i Sveriges nya internationella insatsförband. Just nu förbereder hon sig för en fredsbevarande insats någonstans i världen. (Kommunalarbetaren nr 2/2007)

LIV & HÄLSA
Spara eller slösa?

Två personer kan tjäna lika mycket, Ändå kan en person tycka att den har mindre pengar än den andra. Det beror på att vi är olika pengatyper, hävdar beteendevetare Nina Jansdotter i Kommunalarbetaren nr 2/2007.

ARBETSLIV
De omutbara

Får man ärva vårdtagarens lyxvilla? Eller ta emot en påse bullar till fikat? KA reder ut vad som räknas som mutor när man arbetar i vård och omsorg. (Kommunalarbetaren nr 2/2007)

KA KOLL
När pengarna inte räcker
Julruschen är över och vardagen är här. För många medför den stora hål i plånboken. KA träffade ett gäng ensamstående mammor och bad om att få deras bästa tips. (Kommunalarbetaren nr2/2007)

KULTUR
Clownerna gör scener av allt
Vad som helst kan hända när teatergruppen 123 Schtunk drar fram över landet med sin hejdlösa Shakespeareföreställningar. Och det gör det också. Sitter man längst fram på parketten kan man bli uppdragen på scen och finna sig bli utskrattad. (Kommunalarbetaren nr2/2007)

LEDARE
Dags för ett lyssnande ledar(s)kap
Framgång handlar alltid om att ta reda på vad de människor man vill nå behöver – och sedan försöka leverera. För arbetarrörelsens största parti handlar det om att återupprätta människovärdet för alla som inte inkluderas i de ”Nya” moderaternas gemenskap. Försök höra även de som tiger, och som behöver välfärdsstaten bäst.
Chefredaktör Liv Beckström, Kommunalarbetaren nr 2/2007

PÅ WEBBEN JUST NU
Wanja Lundby-Wedin är Veckans bloggare på www.kommunalarbetaren.se.

För mer information kontakta
redaktionschef Susanne Hultström, 08-728 30 51.