Tänker på vilken skillnad det har blivit med den nya regeringen. Tre remisser har vi behandlat idag på LO:s styrelse – en om sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar, en om skatteavdrag för hushållstjänster och en om förlängd visstidsanställning. Även om vi protesterar så kommer det nog att genomföras. Resultatet blir mindre pengar till välfärden och otryggare jobb. Men moderaterna säger väl som vanligt ”Det var det vi gick till val på”.

Diskussionen om a-kassan var bra. Även om vi inte har bestämt något än om en tilläggsförsäkring, så känns det bra att vi har förmågan att också diskutera de svåra frågorna.
Vad det blir för mat? Grillad lax med en helt fantastisk sås, vad sägs om messmör, hummerfond, vittvin, grädde och gräslök i skön förening. Det är mamma värd även om det är en helt vanlig måndag.