8350 löntagare i åldern 18 – 64 år har tillfrågats om vad de anser vara de viktigaste frågorna för facket att arbeta med, och det är fem frågor som sticker ut: Anställningstrygghet, arbetsmiljö, skydd mot inkomstförluster, löner och jämställdhet mellan kvinnor och män.

– Vi känner oss stärkta i vårt arbete, det bekräftar att det är rätt frågor som tas upp, säger Leif Håkansson tredje vice ordförande i LO.

– Nu måste vi ut och agitera och informera ännu mer på arbetsplatserna, för att övertyga de tveksamma.

För de som inte är medlemmar i facket är avgiften en viktig orsak till varför man valt bort medlemskap. Men ändå är hälften av de tillfrågade som inte är medlemmar positiva till att bli det i framtiden, om avgifterna går ned något.

Bland ungdomar är det framförallt osäkra anställningsformer som gör att man tvekar till gå med i facket.

Läs mer och ta del av rapporten på: www.lo.se