Arbetsgivarna får rätt att anställa extrapersonal i upp till två år, och säsongsanställningarna blir tillåtna igen, om förslagen går igenom.

– Förändringarna av las gynnar ensidigt arbetsgivarna, säger LO:s vice ordförande Erland Olauson i en kommentar. Det här blir ytterligare en sten att bära för våra svagaste medlemsgrupper. Tillsammans med a-kassan och de dramatiska försämringarna av arbetsmarknadspolitiken är det ett hårt slag.

En förändring är också att tillfälligt anställda som arbetat under två av de senaste fem åren hos samma arbetsgivare blir fast anställda. Tidigare var kravet tre år av fem.

Den skärpning som den förra socialdemokratiska regeringen ville göra av förtursregeln blev inte av – istället blir det som förut, att den som arbetat hos en arbetsgivare i tolv månader under de senaste två åren får förtur till nya jobb.

– Förändringar i anställningsskyddet är en mycket stor fråga för oss, vi har väldiga bekymmer med korta och tillfälliga anställningar och deltider, säger Annika Jansson, ombudsman på Kommunals förbundskontor. Vi kommer att studera förslagen noga och analysera dem. Det måste gå snabbt, före 29 januari ska vi ge våra synpunkter.

Så här vill regeringen ändra Las, Lagen om anställningsskydd:

– Arbetsgivaren får visstidsanställa (anställa tillfälligt) i två år istället för 14 månader.
– Säsongsanställningar tillåts igen.

– Den som arbetat hos en arbetsgivare i tolv månader under de senaste två åren får rätt till förtur. (Den socialdemokratiska regeringen ville ändra till sex månader.)

– En vikarie som arbetat hos en arbetsgivare i sammanlagt två av de senaste fem åren blir fast anställd. (Idag gäller tre år av fem.)

– Arbetsgivarna måste informera föräldralediga visstidsanställda om lediga jobb, både tillfälliga och provanställningar, som dyker upp under deras ledighet om de begär detta.

– Förslagen väntas bli klubbade i riksdagen under våren och börjar då gälla 1 juli.