Alla dagarbetare får nu en chans att protestera mot a-kassan. LO-distriktet i Stockholms län anordnar ett fackeltåg på kvällen 14 december. Alla som vill manifestera för a-kassan och mot neddragningarna är välkomna att delta.

Uppsamlingsplats blir sannolikt Norra Bantorget innan tåget med facklor avgår mot Mynttorget i närheten av riksdagshuset.

– Det här är ett komplement till LO:s stora manifestation på dagen den 14:e, vi har precis samma syfte. Många har varit besvikna över att den lades på dagtid och vi ville ge våra medlemmar en möjlighet att protestera på kvällen. Det här blir en förlängning av LO-manifestationen, säger Margareta Bohman, Kommunal Stockholm.

Inför den stora manifestationen på dagen den 14:e och fackeltåget på kvällen kommer representanter från LO-förbunden att dela ut flygblad på tunnelbanestationer, pendeltågsstationer och på centralstationen i Stockholm i kvällsrusningen den 13 december och på morgonen 14 december. (Kommunalarna delar ut flygblad på centralstationen och vid Gullmarsplan.)

Exakta tider för fackeltåget och vilka som kommer att hålla tal är ännu inte klart.

LO-manifestationen som hålls vid lunchtid pågår mellan 11.30 och 12.30 den 14 december på Mynttorget. LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin håller tal.