På måndag träffas LOs styrelse för att spika avtalskraven i kronor och procent inför 2007 års löneförhandlingar.

– Vi är eniga om satsningen på ett större löneutrymme för kvinnor, säger Stefan Löfven förbundsordförande för LOs andra största förbund, IF Metall.

Uppgifter i Sveriges Radios Dagens Eko om att LOs förbund skulle vara oense om att satsa på kvinnodominerade avtalsområden som Kommunal och Handels, anser Löfven vara helt felaktiga och tagna ur luften.

– IF Metall står fast vid den rekommendation från den 16 oktober som LO och förbunden enades om.

– Vad vi däremot är oklara på är hur det tekniskt ska lösas. IF Metalls 450 000 medlemmar arbetar i branscher som är konkurrensutsatta både nationellt och internationellt. Dessutom har vi områden som tvätteriavtalet där det arbetar 60 procent lågavlönade kvinnor. Att då säga att industriarbetarna som grupp skulle avstå slår helt fel.

— Vi står fast vid vad vi hittills har sagt och att förbunden ska utforma sina avtalskrav själva.