Jag tror du delar situationen med många andra.

Idag går de allra flesta ungdomar i skolan tills de är 19-20 år. De kan alltså inte försörja sig själva, utan blir beroende av föräldrar och stöd från samhället. Myndighetsåldern 18 år rimmar alltså dåligt med möjligheten att klara sig själv och skolan kräver mycket, så det kan vara svårt att arbeta på fritiden. De flesta försöker nog leva på studiebidraget och jobba lite under loven.

Att vara ensamstående och sjukskriven som du, gör det ofta omöjligt att få ekonomin att gå ihop. Jag tycker att sonen och du tillsammans ska vända er till socialförvaltningen för att diskutera er situation med dem.

Ingen ska behöva skämmas för att söka hjälp när man behöver det och om din son tycker det är ”skämmigt” kanske du kan hjälpa honom ändra inställning. och våga söka hjälp. Prata med varandra.