– Vi kristdemokrater menar att ingen över 85 år ska kunna nekas plats på ett äldreboende. En boendegaranti är ett viktigt förslag för att bryta den ensamhet och otrygghet som många av våra äldsta känner. Vi måste ha ett samhälle med respekt och värdighet – också för de äldre, sa Göran Hägglund.

Han bjöd inte på några nya utspel eller nyheter under talet. Det handlade om fastighetsskatten som han kallade ”omoralisk”, vårdnadsbidraget, förtidspensionärerna och om arbetslösheten.
Göran Hägglund satte också fokus på det stora antalet unga som mår dåligt:

– Allt fler unga ropar efter vuxenvärlden. Men ofta ekar det tomt. Förmedlingen av värden ersätts med frånvaron av riktlinjer. Då är det de unga själva som ska vägleda varandra. Med snedvridande karta och kompass. Big Brother som storebror.

Innan talet på måndagskvällen presenterade kristdemokraterna ett förslag om åldersgräns för medverkan i dokusåpor. I ansvarstagandets tecken.

Göran Hägglund gick i sitt tal starkt åt det Sverige som socialdemokraterna styr. Och han efterlyste besked om hur en eventuell vänsterregering egentligen skulle se ut.