Skop frågade 1200 personer bosatta i Stockholm, i åldrarna 18-64 år:” Anser du att aktiebolag och privata företag skall kunna göra vinst på vård, skola och omsorg?” Det var 55 procent som svarade nej på denna fråga.

I undersökningen är det fler kvinnor än män som är emot att privata företag gör vinst på vård, skola och omsorg. Bland dem i åldrarna 18-34 år är de flesta, 55 procent, för möjligheten att privata företag får tjäna pengar i sådan verksamhet, i övriga åldersgrupper är en majoritet emot.

Skop har även frågat om partisympatier. Enligt undersökningen är 4 av 10 moderatväljare emot att privata företag tjänar pengar på vård, skola och omsorg. Så här många av partiernas väljare i Stockholm säger nej till att privata företag tjänar pengar på sådan verksamhet:

Vänsterpartiet 66 procent

Socialdemokraterna 73 procent

Miljöpartiet 78 procent

Centern 60 procent

Folkpartiet 47 procent

Kristdemokraterna 46 procent

Moderaterna 39 procent