Tack för din erkänsla! Jag känner till väldigt få mobbare som erkänt att de mobbat. Det är ju också så att inte alla arbetskamrater deltagit i mobbningen, även om den som blivit utsatt kan uppleva det så. Mobbning handlar om så starka gruppkrafter att många håller tyst och sticker huvudet i sanden för att inte själva bli utsatta. För den mobbade känns detta kanske som ett ännu värre svek men är ändå, till skillnad emot själva mobbningen, i viss mån begripligt.
Att allt blivit bra för dig sedan du flyttade är mycket glädjande och bekräftar dessutom min tes att mobbning nästan alltid bottnar i mobbarnas problem och inte handlar om något ”fel” hos offren. Att en mobbad får ”skylla sig själv” är annars den ursäkt som mobbare oftast gömmer sig bakom. De slipper ju därmed svårigheten med att se sig själva i spegeln eller att tvingas be om ursäkt.

Ha det bra även i fortsättningen!