Det blir ofta en kick för motivationen att hitta en rolig träningsform.

Spinning Du tränar på motionscykel i grupp och får maximal effekt på både hjärta och uthållighet. En instruktör är med och ser till så att man inte fuskar med motståndet…

Styrketräning Du tränar olika muskelgrupper med eller utan hjälp av maskiner och hantlar. Du blir starkare och får en bättre fettförbränning. Börja med en personlig instruktion på gymmet.

Stavgång En utveckling av promenaden, eftersom du lägger till stavar. Du anstränger dig mer med pendlande armar, höjer därmed hjärtverksamhet och kondition och bestämmer själv när du ska träna.

Joggning Mycket bra för att få upp konditionen och du styrs inte av gym-tider. Börja med promenader och ”lunk” innan du joggar på riktigt. Använd bra skor och klä dig efter vädret.

Bodypump Du tränar i grupp med skivstång, hantlar och musik. Armar, ben och rumpa får sig en riktig genomkörare. Särskilt kul för dig som redan provat på vanlig styrketräning och vill få bättre uthållighet.

Step up Deltagarna kliver upp och ned från lådor i snabb takt till musik. Mycket bra för koordination och benmuskler.

Vattengympa Vanlig styrke- och konditionsträning, men i vatten. Särskilt lämpad för den som är överviktig eller gravid, men utmärkt för vem som helst.

Aerobox/Powerbox Detta är boxning som man tränar i grupp. Man tränar slag och sparkar, ibland i serier. Effektivt både som styrke- och konditionsträning. Men krävande!

Pilates Stärker bålen och därmed rygg och mage genom att du övar upp styrka och smidighet i bäckenbotten, med en teknik där det är viktigt att andas på rätt sätt. Pilates kan också tränas på boll och i särskilda maskiner.

Salsa Dans är självklart också motion, rolig sådan. Latinamerikansk salsa och bugg tillåter dig att ta ut svängarna.

Qi gong Enkla rörelser som kombineras med mental koncentration och rätt andning för att sätta fart på livsenergin. Mycket avslappnande och avstressande. Testa också gärna tai chi.

Yoga Tränar upp självbehärskningen och består av meditation kombinerad med rörelser och and- ningsövningar. Bra för smidighet och blodcirkulation.

Poweryoga Krävande yoga, som stärker både kropp och själ. Inga pauser mellan
rörelserna, som ska utföras i ett enda flöde.