Efter höstlovets alla besökare skulle Aq-va-kul-badet i Malmö chock-kloreras natten till måndagen. När personal och badgäster kom på morgonen fick de hosta, ont i halsen och grus i ögonen. Skyddsombudet tvingades åka till sjukhus, och krävde att badet skulle stängas.

Men chefen, Denny Lundgren, vägrade:

– Jag var själv på plats på morgonen och kände viss lukt. Men min bedömning var att det inte var farligt, vi hade vädrat ut, och halten i vattnet var normal. Skyddsombudet här är nyvald i sitt uppdrag, det spelade också in.

Tommy Bergqvist är huvudskyddsombud på fritidsförvaltningen och har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

– Vi ser mycket allvarligt på det som hänt, skyddsombudet gjorde helt rätt och ledningen agerade nonchalant. När vi fick reda på vad som hänt krävde vi omedelbart att berörd personal skulle hälsoundersökas, och att kemister skulle kallas in.

— Nu väntar vi på vidare kontakter med Arbetsmiljöverket, säger han.

Arbetsmiljöinspektör och kemist har undersökt rutinerna men ännu inte kommit med någon rapport.