Jag undrar vad det var som gjorde att du kom iväg till träningen förut? Skriv ner några av dessa saker, så tror jag att du kommer fram till hur du kan få upp motivationen och få den att stanna kvar. Du kan också fundera på följande:

*Vilken inre drivkraft hade du och vilket mål satte du upp för din träning? Gör likadant nu och sätt upp ett mål! Vad behöver du göra för att nå ditt mål och för att du ska tycka det är roligt?

*Skaffa en träningspartner. Det finns säkert någon i din umgängeskrets eller på jobbet som mer än gärna vill ha en träningskompis de också. Hör dig för.

*Rolig träning. Det går faktiskt att variera olika träningsformer och löppass. Kolla till exempel på www.stockholmmarathon.se/ och lägg upp ett träningsprogram. Växla mellan fartlek, medeldistans och långdistans. En annan variant är stavgång uppför branta backar som komplement till löpningen. Stavgång är otroligt effektiv för syreupptagningen.
Försök alltså hitta tillbaka till den känsla du upplevde när du var nöjd med din träning och dig själv. Då hittar du också lättare din motivation. Leta också gärna nya tips och idéer på nätet och i de tidningar som ju finns på träningsområdet idag.

Lycka till!