Namnet ”potatisblomma” känner jag inte till, men gissar att din planta har blå blommor och heter Solanum aviculare, på svenska rött känguruäpple. Den hör till potatisväxterna vilket släktnamnet Solanum mycket riktigt säger oss. Normalt växer denna buske i länder som Nya Guinea, Nya Zeeland och i östra Australien och används där främst som medicinalväxt. Övervintra den i högst 5-10 ° C om du inte kan ha den på en ljus och luftig plats. Skillnaden blir då att bladen sitter kvar och att du måste passa vattningen mer noggrant.

Pelargonen och fuchsian ska du också ställa svalt och torrt över vintern, men de är inte beroende av någon ljus lokal. Ett garage eller ett svalt källarutrymme brukar fungera bra. Nedklippning och omplantering kan du vänta med till våren, när det åter är dags att skaka liv i dina skyddslingar.