Träningsvärk får man när man utsätter sin kropp för en belastning eller någon form av rörelse som den normalt inte är van vid. Om jag till exempel är van vid att promenera ungefär fyra kilometer i timmen och sedan ökar tempot till fem kilometer i timmen, så blir det en helt annan ansträngning för kroppen. Både syreupptagning och muskler påverkas.

Men om man får träningsvärk eller inte är väldigt individuellt och den kan även variera hos samma person, beroende på dagsformen. Om ni är oroliga för att smärtan skulle bero på något annat, tycker jag att ni ska kontakta husläkaren för att ta några prover. När kvinnor går in i klimakteriet händer också mycket med kroppen, särskilt med hormonerna. Annars är det helt normalt att känna träningsvärk när man ändrar sin träning och utsätter kroppen för olika belastningar.