De ljuvliga animerade figurerna Wallace och hans hundpartner Gromit klarar inte riktigt av steget från teverutan till vita duken.

I denna historia, den första långfilmen om paret, arbetar de som kaninbekämpare och har alla grönsaksodlare i trakten som kunder. Den årliga grönsakstävlingen närmar sig. För att effektivisera experimenterar Wallace (som han alltid gör) och försöker hjärntvätta kaninerna till att inte längre gilla grönsaker. Något går snett och i stället har han skapat en jättelik varulvskanin som sätter alla stadens invånare i skräck.

I den svenska versionen görs inte längre Wallace-rösten av Claes Månsson, vilket är synd.

Den här historien hade som tidigare filmer passat bättre som en halvtimmes lång tevefilm. Nu blir det alltför utdraget och till slut nästan lite tjatigt.

Betyg: