Den italienske modeföretagaren Villari är på väg upp på världens högsta berg. I hans grupp finns bland annat fotomodeller och designers, och champagnen flödar i baslägrets mässtält. Expeditionen är topputrustad, har gott om bärare och en av de bästa guiderna. Men gammal fiendskap och en serie missbedömningar gör att expeditionen snart är riktigt illa ute.

På berget finns också Villaris raka motsats, den buttre ensamklättraren Jacob Engler, som ska bestiga berget via en ny led, utan bärare och utan syrgas.

Efter en lite kantig inledning blir boken riktigt spännande.

Boken är inspirerad av en verklig händelse på Mount Everest 1996, då nio människor dog. Journalisten Jon Krakauer var med i olycksexpeditionen, överlevde och beskrev sin upplevelse i boken ”Tunn Luft”. Ännu mer spännande, eftersom den är ”på riktigt”. (Piratförlaget)