Vad bra att ni båda har bestämt att börja på familjerådgivningen!
När du får del av det här svaret har ni kanske varit där några gånger och möjligen fått en klarare bild av vad din pojkvän egentligen vill säga med sitt handlande.
Reaktioner liknande dem du beskriver hos din pojkvän, möter jag inte så sällan i mitt arbete som familjerådgivare. Din pojkväns sätt att reagera behöver inte nödvändigtvis bara handla om att han är osäker på sina känslor för dig. Det kan också vara ett symtom på rädsla och/eller osäkerhet för att ta beslut, att stänga dörren och inte ha ryggen fri. Kanske var pressen att besluta om barn och giftermål droppen som fick bägaren att rinna över, vilket då ledde till panikkänslor.

Om din pojkvän under lång tid försökt vara sin omgivning till lags och tagit mindre hänsyn till egna känslor och behov kan hans handlande nu vara en reaktion mot det.