Ett bra sätt är att möta den med samma mynt, det vill säga springande. Har ni ännu inte förstått tjusningen med jogging så ge det en chans nu. (Förutsatt att du inte är pollenallergisk förstås, då får du hålla dig till inomhusgym och löpband.) Med ett par bekväma löparskor (att välja sådana noga är jätteviktigt) får du ett superenkelt sätt att:

• Få tid för dig själv och egna funderingar. Ingen stör en joggare med tjat.

• Uppleva naturens skiftningar och inse att även en kylig vårkväll med duggregn sjunger koltrasten sin drill. Spring på grus och stigar — undvik asfalt om det går.

• Ge dig själv en dunderkur för kropp och själ.

Löpningens effekter är många: den stärker benstommen, ökar hjärtmuskelns slagvolym, sänker blodfetterna, ökar omsättningen i cellerna och blodvolymen, förbättrar tarmrörelserna, minskar stress och förbättrar syretillförseln till hjärnan samt ger livslust energi och glädje tillbaka till deprimerade personer.

Dessutom blir det lättare att hålla vikten.

I tidningen Runners worlds aprilnummer noteras att löpning faktiskt hjälper mot minst 27 olika sjukdomar, enligt en genomgång av ett stort antal forskningsrapporter.

Att springa är inte alltid ett nöje. Motståndet är periodvis stort. Men övervinner du detta och släpar dig ut en runda även när du inte vill, så blir din belöning sedan desto större.

Väl mött på vårstigarna!