Visst går det. Har du tur finns kanske redan rotskott, som du avskiljer med en vass spade och planterar om på lämplig plats. Du kan också försöka göra avläggare under vår- eller försommar. Då behöver du en träklyka eller tung sten och en kniv. Välj ut en lämplig, inte allt för gammal gren och skrapa barken ordentligt på området som ska ligga an mot jordytan. Gör en grop och böj ner grenen i den, fixera med hjälp av klykan eller stenen och lägg över ordentligt med jord. Håll jordklumpen fuktig. Har allt gått väl bör det finnas rötter på avläggaren under sen höst.

Vid sticklingsförökning tar man halvt förvedade årsskott vid midsommar och klipper dem så de blir två-tre decimeter långa. Stick ner dem till två tredjedelar i djupa krukor med ett substrat av torvblandad sand (50/50) och placera i halvskugga. Har du bänkgård eller växthus är det bra, annars kan du gräva ner krukorna i rabatt med en plastpåse över. Håll jorden lätt fuktig och ta bort dåliga sticklingar. Kolla framemot augusti om det kommit några rötter. Annars får krukorna stå ett tag till, i värsta fall till nästa år innan du krukar om plantorna.

Proceduren är tidskrävande men desto mer tillfredsställande om du lyckas!