• Anonyma Alkoholister, AA, är världens största självhjälpsrörelse och har lokala grupper i stort sett överallt. Den är oberoende och finansieras genom frivilliga bidrag. Enda villkoret är att man vill bli nykter. Syftet är att man ska hålla sig nykter och även hjälpa andra att bli nyktra.

AA består alltså enbart av alkoholister från alla samhällsklasser, som träffar och stöttar varandra, men på deras så kallade Öppna möten är också allmänheten välkommen. Systerorganisationen Al-Anon har familjegrupper för anhöriga till alkoholister. Man kan beställa boken ”Finns det en alkoholist i ditt liv?” från AA:s servicekontor på tel 08-642 26 09 eller per epost service@aa.se
Behöver du hjälp nu? Då kan du ringa AA:s Teleservice, 08-720 38 42 eller 040-30 55 44.

Mer information hittar du på AA:s hemsida www.aa.se och Al-Anons hemsida www.al-anon.se.

Källor: IOGT-NTO, Centralförbundet för alkohol och narkotika, Svenska Dagbladet.