Kommunals krav i de centrala avtalsförhandlingarna är bland annat en generell höjning av lön med 650 kronor samt en lägstalön på 15000 kronor per månad. Sveriges Kommuner och Landsting har hittills inte gått med på detta krav. De anser att en höjning av lägstalön är lönedrivande och tvingar upp även de som ligger högre.

Men Kumla kommun bryter nu arbetsgivarnas enade front. Kumla lovar att tillmötesgå kravet från Kommunal och garanterar en lägstalön på 15.000 kronor per månad från 1 april oavsett vad som görs upp centralt. Dessutom vill de ha tvåårsavtal.

Vad tror du Sveriges Kommuner och Landsting anser om ni spräcker arbetsgivarnas enade front?

— Det struntar jag fullständigt i, säger Dan-Åke Moberg. Det är ju löjligt lite pengar, 0,02 procent. Vi har haft överläggningar här med alla chefer i kommunen och alla är överens om att vi måste betala minst 15.000 kronor.

Hans Sjöqvist, ordförande för Kommunals sektion i Kumla säger att de uppvaktade Kumlas kommunledning och bad dem gå från ord till handling.
Däremot har man inte tagit ställning till den generella lönehöjning som Kommunal har krävt. Där avvaktar man resultatet från Stockholm.

För Kumlas del handlar det om ca 30 anställda som idag tjänar lägre än 15.000 kr.

— Det är lite konstigt att politiker ofta tycker en sak när vi möter dom, men sen när dom sitter i förhandlingslokalerna tycker dom någonting helt annat, säger Hans Sjöqvist.

Men den här gången blev det annorlunda.

– Det är bra att det finns kommunpolitiker som inser värdet av att ge de anställda bra löner, säger Ylva Thörn, Kommunals ordförande.