Jag vet inte hur din kroppsbyggnad ser ut, men vikten är inte något större bekymmer. Eftersom du är i tonåren kan du växa en period för att sedan stå stilla en period. Viktigast är att du äter regelbundet och att du rör på dig, vilket du redan gör. Du håller ju också på att förbereda din kropp på en tyngre muskelmassa. Eftersom muskler väger mer än fett kan idrottsmän ofta väga runt 80 kilo till 180 centimeters längd.

Det finns andra sockerfällor än godis och läsk du ska se upp med. Fruktyoghurt, bröd och apelsinjuice till exempel. Här får du tips på vad du bör/kan äta under en dag. Prova detta några veckor och titta på kroppen i stället för att stirra för mycket på vågen!
Tänk också på att dricka mycket. I skolan kan det vara svårt att komma ihåg, men drick ett extra glas vatten till varje måltid i stället.

Frukost: Havregrynsgröt med äppelmos, lättmjölk, två smörgåsar med skinka, frukt och ett glas vatten. Eller lättfil med osötad müsli, två smörgåsar med skinka, frukt och vatten.
Lunch: Skolmåltiden. Börja gärna med grönsaker och ät dem före maten. Vatten.
Mellanmål: Smörgås med pålägg om du ska träna, annars en frukt. Vatten.
Middag: Med familjen. Exempelvis ris med kasslerlåda (kassler i ugn med tomater eller ananas och sjuprocentig matlagningsgrädde ovanpå.) Någon grönsak typ broccoli, blomkål, morötter eller vitkålssallad. Vatten.
Kvällsmål: Fruktsallad på två-tre frukter eller en knäckemacka med pålägg och ett glas mjölk.
Hoppas det här kan hjälpa dig på traven. Lycka till!